ECOURI - Târg de locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale din România








Fundatia Motivation Romania si Fundatia Special Olympics din Romania au organizat miercuri, 24 februarie 2010, Targul de locuri de munca pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale din cadrul proiectului „Sanse egale pentru integrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati intelectuale din Romania”.

Evenimentul s-a desfasurat la Hotel Ibis Gara de Nord - Sala Enescu, Calea Grivitei 143 Sector 1 Bucuresti, intre orele 10.00 si 13.00.

Beneficiarii acestui proiect, tineri cu dizabilitati intelectuale din Bucuresti, de acesta data, au fost consiliati şi învăţaţi in prealabil cum să facă faţă cerinţelor unui loc de muncă precum şi tuturor provocărilor pe care acesta le implică.

Saptezeci si opt de persoane cu dizabilitati s-au prezentat la targ unde s-au intalnit cu reprezentantii celor 25 de firme, care au oferit aproximativ 40 de locuri de munca. Dintre CV-urile primite, candidatii cu dizabilitati selectati vor fi chemati la al doilea interviu si angajati in saptamanile urmatoare. Printre firmele care au aratat deschidere initiativei noastre mentionam hipermaketurile Carrefour si Auchan, mari firme de recrutare ca Lugera, Adecco, GI Group, HR-Specialists, firme de comert cu amanuntul, panificatie si constructii. In organizarea targului am fost sprijiniti de AMOFM Bucuresti, AJOFM Ilfov si Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.

Evenimentul din Bucuresti este primul dintr-o serie de 12 targuri de locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati intelectuale, pe care urmeaza sa le oranizam in diverse regiuni ale tarii, in urmatorii trei ani.

Proiectul „Sanse egale pentru integrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati intelectuale din Romania” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeste in oameni! pe o perioada de 3 ani, incepand cu data de 1 august 2009.

Pentru detalii va rugam sa contactati pe Katharina Kiss, Coordonator campania de informare si educare, Fundatia Special Olympics din Romania, tel: 0740.165.459, e-mail: k.kiss@specialolympics.ro

Comentarii

Postări populare