Am adoptat şi eu un ONG



Contribuţii proprii la Campania - "Adoptă un ONG"

Aderând la acţiunea "Adoptă un ONG" am hotărât să aduc prin acest post precum si altele o prezentare a Fundaţiei Principesa Margareta a României - misiune, proiecte - precum şi o neînsemnată contribuţie proprie prin crearea unui banner pe care il pun la dispoziţia tuturor ce susţin această fundaţie.




Misiunea Fundaţiei Principesa Margareta a României

Misiunea Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei este de a actiona ca un catalizator pentru dezvoltarea potentialului uman, in spiritul demnitatii, solidaritatii si promovarii talentului si valorilor culturale romanesti.

Pentru a atinge acest scop, Fundatia abordeaza comunitatile in care lucreaza prin proiecte durabile in domeniile educatiei, dezvoltarii societatii civile, sanatatii si culturii.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este o organizatie neguvernamentala, apolitica si non-profit, care si-a început activitatea in Romania in anul 1990.

Pe parcursul celor 15 ani de activitate, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a jucat un rol major in redescoperirea valorilor tarii si construirea societatii civile, devenind una dintre organizatiile neguvernamentale de elita ale sectorului neguvernamental, care dezvolta parteneriate si ofera solutii alternative la problemele cu care se confrunta societatea romaneasca.

Filozofia care calauzeste misiunea Fundatiei este:
  • promovarea si cultivarea creativitatii locale si a culturii
  • incurajarea initiativelor care dezvolta potentialul oamenilor de a-si imbunatatii propria viata
  • sprijinirea dezvoltarii diverselor infrastructuri necesare pentru revigorarea Romaniei si construirea unei societati civile puternice
Fundatia proiectele in parteneriat cu actori importanti pentru comunitatile in care actioneaza. Fie ca acest lucru presupune construirea de retele, parteneriate si relatii de comunicare, Fundatia colaboreaza cu organizatiile neguvernamentale, autoritatile locale si institutiile relevante pentru dezvoltarea comunitara.

In acelasi timp, Fundatia isi indreapta atentia spre:
  • a oferi persoanelor cunostintele si abilitatile necesare pentru a deveni catalizatori in formarea societatii civile si dezvoltarea economica a tarii
  • a schimba mentalitati si practici, militand pentru politici mai bune pentru categoriile vulnerabile si incurajand cetatenii sa-si aduca contributia la construirea unui spirit nou al comunitatii si a unor valori comune.
Si nu in ultimul rand, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei isi aduce o contributie importanta la dezvoltarea durabila a Romaniei pentru ca aceasta sa devina membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.


Parteneriatele si activitatile Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei se construiesc in jurul unor valori impartasite:
  • redarea demnitatii
  • stimularea creativitatii
  • regasirea sperantei
  • trezirea spiritului comunitar
  • incurajarea solidaritatii
In activitatea noastra suntem inspirati de sprijinul si munca unor persoane remarcabile pe care am ales sa-i consideram patronii Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei:

A.S.R. Printesa Irene a Greciei
Contele de St. Andrews
Fanny Ardant
Lola Bobescu
Andrew Buxton
Nelly Miricioiu
Frederic Mitterand
Ilie Nastase
Albert Roux
Marele Rabin Alexandru Safran
Andrei Serban
Lordul Palumbo de Walbrook


Proiect în desfăşurare Pot fi independent !

Locatie: Breaza-Plopeni, judetul Prahova (80 km distanta de Bucuresti)

Scurta descriere: Acest proiect se adreseaza copiilor institutionalizati cu dificultati de invatare si dizabilitati mintale din Centrul de Plasament de la Breaza si are ca scop dezvoltarea de abilitati pentru o viata independenta.

Durata: 2005-2007

Finantatori/Donatori:

Scop: Dezvoltarea de abilitati pentru o viata independenta la copiii aflati in Centrul de Plasament de la Breaza, judetul Prahova.

Obiective:
  1. Dezinstitutionalizarea copiilor cu dificultati de invatare si dizabilitati mintale;
  2. Integrarea sociala si profesionala;
  3. Sensibilizarea si implicarea comunitatii locale din Breaza in vederea acceptarii copiilor din Centrul de plasament ca membri activi si de valoare ai comunitatii

Beneficiari: 132 de copii de la Şcoala Specială din Breaza

Parteneri:
  • Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului si Adoptie
  • Asociatia Sf Paraschiva
  • Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, judetul Prahova
  • Inspectoratul Scolar, judetul Prahova
  • Scoala Speciala din Breaza
  • Centrul de Plasament si Ingrijire de Zi din Breaza
  • Primaria si Consiliul Local din Breaza

Persoana Contact: Iulian Aldea

Abordare:
Proiectul este conceput sa se desfasoare pe perioada de 3 ani, urmand ca pe baza evaluarilor intermediare, echipa de proiect sa analizeze si sa decida daca este necesara prelungirea cu inca un an a proiectului. Pe parcursul primului an, activitatea se va desfasura pe doua planuri: activitati educationale, de socializare si pregatire a tuturor celor 132 de copii pentru o viata independenta. In cel de-al doilea si al treilea, se va pregati transferul celor 40 de adolescenti din centrul de plasament in locuinte sociale protejate.

mai multe detalii http://www.principesa-margareta.ro/

Comentarii

Postări populare