Tenorul italian Luciano Pavarotti a murit

Luciano Pavarotti, a incetat din viata, joi dimineata, la locuinta sa din orasul natal Modena, transmite agentia italiana Ansa. Starea sa de sanatate se agravase pe parcursul noptii si isi pierduse cunostinta.

"Luciano Pavarotti a murit in urma cu o ora," a declarat managerul sau, Terri Robson, pentru agentia Reuters.

Celebrul tenor, in varsta de 71 de ani, suferea de cancer la pancreas, iar in luna iulie fusese supus unei interventii chirurgicale., anuntau miercuri postul de televiziune Sky TG24, citat de AFP.

El a fost internat pe data de 8 august, intr-o clinica din Modena, in nordul tarii, din cauza unei "stari febrile", iar la 25 august a fost externat si si-a continuat perioada de convalescenta acasa.

Cantaretul de opera nu a mai aparut in public dupa operatia sa din 2006. La inceputul acestei veri, in timpul unei ceremonii muzicale oferita in onoarea sa, pe insula Ischia, in apropiere de Napoli, sotia sa a declarat ca tenorul se simte bine si ca pregateste un disc.

Legenda a muzicii de opera, Pavarotti s-a nascut la Modena, in nordul Italiei, pe 12 octombrie 1935.

A debutat pe scena salii de opera din Reggio Emilia, in 29 aprilie 1961, cu aria lui Rodolfo din "La Boema" de Puccini. A fost singurul cantaret de opera care a vandut mai mult de 100 de milioane de inregistrari.

Pavarotti a cantat ultima data la Metropolitan Opera din New York, pe 13 martie 2004. Atunci a fost aplaudat timp de 12 minute pentru rolul Mario Cavaradossi din "Tosca" de Giacomo Puccini.

Avea patru fete, trei din prima casatorie cu Adua si o fata impreuna cu actuala sotie, Nicoletta Mantovani.


sursa: HotNews.ro, C.N.A., 06 sep 2007

Comentarii

Postări populare