Fila de jurnal

Acum doua zile navigand printre filele "Vulcanului de poezie" m-a blocat brusc o intrebare: oare azi nu se implineste 1 an de cand am pasit in aceasta lume? Ciudata intrebare imi spun. Apoi dau fuga la profil, citesc: Cont creat la Februarie 27, 2007 si ma gandesc parca un pic disperata sa fie azi 27? Ma uit in calendar era 25 februarie. Rasuflu usurata oarecum ...

Acum stau si incet constientizez cat de repede s-a scurs acest an prin mine. Nu stiu daca al asat pe trup urme vizibile insa in suflet sigur a lasat un vulcan tanar ce imi da si mie tinerete.

Atunci am hotarat va aimpartasesc prin aceasta fila de jurnal "istoria" mea aici.

Pe acest site am intrat in urma unui link primit de la amicul meu Teo Traven - caruia ii multumesc si acum cand ne priveste de acolo de sus ca existat in viata mea. Parca si vad mesajul pe messenger. "Uite am mai descoperit un site cu poezie e foarte fain". Am dat click si am ajuns pe vulcanul de poezie. Structurarea informatiei si stilul deschis adoptat (al unui forum clasic pe atunci) m-au vrajit.

Imediat mi-am facut cont si am inceput sa citesc si sa comentez. Apoi am inceput sa imi public micile stangacii pe care le credeam atunci poezii. Pur si simplu a fost dragoste la prima vedere.

Treptat m-am apropiat de cei ale caror texte imi vibrau in suflet. Prima fiind Miralia, apoi white ca mai apoi Violeta. Violetei ii datorez mult si vreau sa ii spun in gura mare acum "Multumesc Vio ca existi!" Datorita ei am descoperit Cenaclul de Seara si am capatat curajul de a-mi pune in discutie textele in cadrul cenaclului. Imi iubeam textele cum Adonis se iubea pe sine. Acolo am descoperit ca ma imbatam cu apa rece iar drumul era lung si anevoios pana la poezie in ceea ce ma priveste.

Am continuat sa citesc si sa imi scriu propria opinie depre textele citite ca intr-o zi sa primesc un mesaj de la stefan prin care imi facea propunerea de a intra in grupul criticilor literari de atunci. Sincer... m-am simtit flatata dar eram atunci ca si acum sigura ca niciunul din comentariile mele nu erau cele mai pertinente. Lui stefan dupa ce mi-a argumentat ca numai bogatia opiniilor si punctelor de vedere pot ajuta un autor i-am spus ca numai daca e sigur ca sunt persoana potrivita pentru ce doreste el pentru vulcan atunci accept. Asa am ajuns critic literar al comunitatii. Un lucru ce mi-a adus inevitabil simpatia unora, antipatia altora.

Intrand in echipa e-poezie.net si avand un dialog direct, deschis si foarte prietenesc cu fondatorul sitului, am avut curaj sa ii ofer idei de structurare sau de introducere noi subiecte. Avand incredere in mine stefan mi-a oferit sa fiu moderator global si sa ma ocup sub directa sa supervizare pe langa critica literara de o parte din bucataria forumului.

Apoi dintr-o joaca de-a rima impreuna cu csv74ro am inceput sa cochetez cu poeziile pentru copii. A fost o tema care vrajit. Pornind de aici oarecum s-a nascut mai tarziu Concursul "La Sotron!" iar de la el mai departe a urmat ideea evenimentului "bucuriia iernii" pe care comunitatea noastra a organizat-o impreuna cu cenaclul de seara.

Tot in aceasta perioada siteul a avut o perioada probleme tehnice. Atunci pe baza cunostintelor mele de informatica si a feedbackului permanent primit de la black_owl, csv74ro, Miralia, michelle, yoni am incercat sa ii ofer un ajutor real lui stefan. Dupa acest eveniment tinand cont ca eu ma specializez pe un domeniu informatic ce poate ajuta la dezvoltarea siteului am fost "promovata" la gradul de administrator fiind unul dintre membrii de baza ai echipei.

Privind in urma parca e o poveste al altcuiva.
Eu simt ca parca sunt in acesta comunitate de cand lumea iar toate cele intamplate au fost ani multi in urma.


Ce sa mai spun ma bucur sa fiu aici si sper sa ajut in continuare echipa din care fac parte si sa ne bucuram impreuna de acest proiect minunat numit comunitatea www.e-poezie.net

Comentarii

Anonim a spus…
uite...probabil asa ca tine o sa imi aduc si eu aminte de clipa in care mi-am inaugurat blogu...se vede ca esti o scriitoare desavarsita...mult succes in continoare....

Postări populare